Jag heter Wieslawa. Jag stötte på Kundaliniyoga första gången under en föreläsning i Södertälje för 22 år sedan. Föreläsaren var Göran Boll, som tillsammans med läkare på Karolinska forskade runt positiva effekter av yoga. Mitt intryck blev att yoga var enkel och tillgänglig för alla. Det fanns inget mystiskt i det. Enkla rörelser och andning som leder till förbättring av sömn, blodcirkulation, hjälper till avspänning, stärker hjärtat samt motverkar rygg- och nacksmärtor. Under föreläsningen gjorde vi yoga sittande på våra stolar! Jag kommer fortfarande ihåg Göran Bolls ord: ”Nu har ni andning, fokus och rörelse. Nu gör ni redan yoga.” Där började min yoga.

Jag har en certifikat som internationellt diplomerad Kundaliniyoga och meditationslärare, som instruktör i medicinskyoga för gravida och som en gongmästare.

Jag leder yogakurser i Vagnhärad och Trosa sedan hösten 2010. Varje yogapass får jag se människor som kommer in i salen med leende och hur de strålar när de går ut. Jag gör det jag älskar och yogan hjälper mig och andra!

Min kropp är inte speciellt smidig eller flexibel. Och det är OK. Jag jobbar på det och kanske någon dag kan även jag sitta i en perfekt lotus position. Jag ger inte upp :)

Tidigt på morgonen den 26/6-2010 under Midsommar ute i Skärgården.Mellan kl. 4 och 6 är det helt tyst ute. Naturen är stilla. En underbar stund för yoga.

På en seglingsresa sommaren 2011 såg jag slogan på en butik i Hälleviken: "Vi har inte allt, men nästan". Jag skrattade först, men det var sant. De hade inne nästan allt som man behövde för att ge sig med en segelbåt på andra sidan Östersjön. Och det slog mig, att med yogan är lite på samma sätt. "Yoga hjälper inte mot allt, men nästan..."

Att göra yoga är inte ett hinder i vardagen. Det är som att ladda batteri på en mobiltelefon. Mobilen fungerar när du inte glömmer att ladda den, helst dagligen. Yoga gör samma sak åt din kropp och sinne; ger dig verktyg så att du kan möta dagens utmaningar på ett lugnare sätt, bli piggare, gladare, mera vaken men ändå mer distanserad. Du lär dig att slappna och det är inte så självklar kunskap nu för tiden.

Du behöver inte märkes kläder för att göra yoga. Det räcker gott och väl att dem är bekvämma. Det du behöver, är en liten plats där du kan sätta dig, lägga dig eller stå vid olika övningar. Det är även möjligt att göra yoga när du är ute i naturen.

Den 24 augusti 2011 under en äventyrsresa med segelbåten till Polen. Här är vi i naturhamnen Lunda. Ute i havet starka vindar, men här känns härligt.

Från och med den 4 mars 2013:

Jag bedriver verksamhet inom Fysisk aktivitet på recept FaR®

i samarbete med

Landstinget Sörmland och Sörmlandsidrotten

Om Du får ett FaR®recept från läkare eller sjukgymnast från Landstinget Sörmland, och kommer till mig för att öva yoga, får Du en speciell rabatt 10% för den första kursen. Rabatten gäller om Du tecknar en hel yogaskurs. Nästa gång Du är hos din läkare eller sjukgymnast, fråga om FaR®recept! Anledningen kan vara stress, utbrändhet, nedstämhet, depression, sömnproblem, ont i rygg och nacke, andningsproblem mm. FaR®recept gäller under ett år. Du får välja mellan olika aktivitetsarrangörer. Läs mer på Landstingets hemsida:

http://www.landstingetsormland.se/Paverka-sjalv/Radomhalsa/Fysisk-aktivitet/Fysisk-aktivitet-pa-recept-FaR/

och även:

http://www.landstingetsormland.se/Paverka-sjalv/Radomhalsa/Fysisk-aktivitet/FaR-aktivitetsarrangorer/

Varje gång du gör yoga, skänker du tid åt dig själv. Det är en gåva bara du kan ge dig.

Yoga har många dokumenterade positiva effekter på kroppen. Det finns bara ett villkor för att du skulle kunna uppleva dem. Det ända du behöver - är att göra yoga.

Du behöver inte vara ung och flexibel. Starta där du är nu, precis som du är.


Varmt välkommen!

Wieslawa Ciborowska

Internationellt certifierad Kundaliniyoga och meditationslärare

Instruktör i medicinskyoga för gravida

Utbildad gongmästare

0